48. Krzysztof Turlewicz - Elektryfikacja XIV, 2011

  • Poprzedni

    Poprzednia praca

    Hanna Sitarz-Pietrzak
    - Wakacje, 2009,

  • Następny

    Następna praca

    Agnieszka Cyranka-Pytlik
    - Apokalipsa III, 2013,

wszystkie obiekty

Opis obiektu

 opisany na odwrocie: Krzysztof Turlewicz ELEKTRYFIKACJA XIV 22.09.2011. galeria biała lublin [AKRYL NA PŁÓTNIE, WERNIKSOWANY]

Biogram artysty

(ur. 1983 r.) w latach 2004-2008 zrealizował studia licencjackie na kierunku Konserwacja i restauracja dzieł sztuki w PWSZ w Nysie. Następnie w latach 2008-2010 studiował malarstwo na Uniwersytecie Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Dyplom obronił w pracowni prof. T. Zawadzkiego. W latach 2010-2011 odbył studia podyplomowe z zakresu grafiki komputerowej na tej samej uczelni. Autor wystaw indywidualnych: Elektryfikacja, Młode Forum Sztuki, Galeria Biała, Lublin (2011); Przychodzi malarz do fryzjera, Galeria Attractiva, Lublin (2011); stop-klatka, Warsztaty Kultury, Lublin (2010). Uczestnik wystaw zbiorowych: Finaliści konkursu Fundacji im. F. Eibish, Galeria K. Napiórkowskiej, Warszawa, grudzień 2012; no budget show 4, MOCAK, Kraków (2012); Inauguracja, Galeria Oficyna, Płock (2012); Arte Laguna Art Award, VI edycja konkursu, Arsenał, Wenecja (2012); wystawa pokonkursowa Najwybitniejszy młody malarz pierwszej połowy XXI w. ASP, Wrocław (2012); wystawa konkursowa Najwybitniejszy młody malarz pierwszej połowy XXI w., Galeria Pieńków (2011); No Budget Show 3, Galeria Kordegarda, Warszawa (2011); Niezła Sztuka, Muzeum Mazowieckie, Płock;No Budget Show 2, Towot Squat, Lublin (2011); Pan´stwowy Uniwersytet, Dniepropietrowsk, Ukraina (2008).

Nr katalogowy: 48

Krzysztof Turlewicz (1983)
Elektryfikacja XIV, 2011


akryl, płótno / 120x80 cm


Cena wywoławcza:
500 zł
120 EUR
164 USD

Cena sprzedaży:
2 100 zł
504 EUR
689 USD

5 Aukcja Supermłoda

11 luty, 2014 r. godz. 19.00
Dom Aukcyjny Polswiss Art
ul. Wiejska 20, Warszawa

Zapytaj o obiekt   

Newsletter

Zapisując się na newsletter Domu Aukcyjnego Polswiss Art otrzymujesz: